Publică un anunț
piatasud.md

Două femei, din Cahul și Cantemir, reținute pentru trafic de persoane și trafic de copii

Două femei, din Cahul și Cantemir, reținute pentru trafic de persoane și trafic de copii

O femeie a fost reținută, iar o altă femeie a fost plasată în arest, pentru infracțiune de trafic de persoane și trafic de copii în scop de exploatare sexuală comercială, în Grecia.

Ambele femei sunt cetățene ale Republicii Moldova și au fost membre ale unui grup criminal organizat. Femeia reținută are vârsta de 27 de ani și este originară din Cahul, iar femeia plasată în arest, are vârsta de 43 de ani și este originară din raionul Cantemir, iar anterior fusese anunțată în căutare. 

Ca urmare a investigațiilor efectuate de ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane de comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale, s-a stabilit că membrii grupului criminal încă din anul 2016 au profitat de poziția de vulnerabilitate a unor tinere pe care le-au impus să se prostitueze. 

Victimele erau racolate de pe teritoriul Republicii Moldova și ulterior transportate în orașul Atena, Grecia, unde erau exploatate sexual-comercial în mai multe case de toleranță (denumite de către aceștia „magazine”), administrate direct de liderul grupului de origine albaneză.

Dacă le va fi dovedită vinovăția, persoana reținută și cea învinuită riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani.

 Amintim că luna trecută procurorii PCCOCS au trimis în judecată primul dosar de învinuire pe acest caz. În prezent, la solicitarea procurorilor, inculpata este deținută în stare de arest preventiv.

Oamenii legii continuă acțiunile de investigații pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în acest caz și identificarea altor tinere recrutate de către suspecți, precum și pentru reținerea capului grupării.

Articole similare