Anunțul a fost făcut de către Ministrul Afacerilor Externe Nicu Popescu pe facebook, după o videoconferință la care a participat împreună cu ministrul Economiei Vadim Brînzan.

„Am discutat cu reprezentanții Guvernului de la București și cu operatorii de telefonie din Republica Moldova și România paşii concreți pentru ca cetăţenii din ambele ţări să nu mai plătească sume foarte mari pentru aceste servicii de telefonie. Dincolo de comunitatea de limbă și cultură cu România vrem şi o comunitate de infrastructură, transport şi telecomunicaţii, lucru care ne va ancora ireversibil în spațiul european” spune Ministrul de Externe în postarea de pe facebook.

Totodată, Nicu Popescu menționează că: „Studenți, oameni de afaceri, turişti sau toţi cei care își vizitează rudele şi prietenii, mii de cetățeni care trec zilnic hotarul vor simți concret aceste beneficii”.

„Suntem gata să avansăm cât mai rapid pentru obţinerea acestor facilităţi” punctează ministrul.

Inițiativa nu este deloc noua. În luna octombrie 2018, un acord în acest sens privind eliminarea tarifelor de roaming a fost semnat între ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale a României Alexandru Petrecut și ministrul Economiei și Infrastructurii de atunci, Chiril Gaburici, scria unimedia.

Potrivit sursei citate, documentul nu prevedea termeni concreți de implementare a acordului, însă Pavel Filip, pe atunci Prim Ministru, a spus că Moldova este „gata cu toate procedurile necesare și vom merge înainte să semnăm acest acord”.

Prima dată, cetățenii nu au mai plătit serviciile de roaming pe 1 decembrie 2018, de Ziua Marii Uniri.

sursa foto: agora.md

Sperăm că va plăcut știrea

Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul.

Susține echipa ziuadeazi.md

Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul.

Vă mulțumim!