La data de 6 septembrie 2018, în incinta Consiliului Raional Cahul, a fost semnat un acord de parteneriat în vederea creării a trei complexe sportive în raionul Cahul.

Potrivit cahul.md, Președinte al raionului, Ion Groza, primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș și primarul comunei Zîrnești, Nicolae Beju, au semnat acordul care prevede crearea unui complex sportiv în comuna Zîrnești și altele două – în municipiul Cahul.

„Prin crearea  complexelor sportive va fi sporit accesul populației raionului Cahul la spațiile sportive, iar  dezvoltarea infrastructurii sportive va promova un mod activ și sănătos de viață în rândul copiilor, tinerilor și a tuturor cetățenilor. Fiind promovat în calitate de factor de coeziune socială și de motor al sănătății populației, sportul va contribui la creșterea rezultatelor sportivilor amatori, profesioniști și de performanță pe arena raională și națională” se menționează în comunicatul autorității raionale.

Valoarea totală a investiției se ridică la  2,8 mil lei, banii fiind de la bugetul de stat si raional. Complexele sportive vor contine un teren de mini fotbal dar si teren de joaca pentru copii. Lucrările urmează să demareze în viitorul apropiat și să fie finalizate până la finele acestui an.