Evenimentul va avea loc în Piața independenței, cu începere de la ora 10:00.

În Piață va fi expusă tehnica de intervenții ale pompierilor și salvatorilor, dar și autospecialele SMURD. La eveniment sunt așteptați Ministrul Afacerilor Interne Andrei Năstase și Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Interne din România, Raed Arafat.

Despre ce urmează a dezvolta la Cahul, Raed Arafat  a declarat într-un interviu acordat Europei Libere, la finele lunii august.

„Iar un alt lucru, extrem de important, este ceea ce urmează la Cahul, unde discuția era să creăm un centru-pilot care să integreze toate serviciile de urgență, așa cum se face în acest moment și în România. La Cahul există deja un dispecerat comun între Situațiile de urgență, Protecția civilă și ambulanță. Acum ne dorim o colaborarea mult mai apropiată între partea medicală, spitalul, și partea de pompieri și SMURD. Acolo sperăm că vom vedea începutul acestui proiect chiar în luna septembrie” a menționat Raed Arafat.

În Republica Moldova, Serviciul Mobil de Reanimare şi Descarcerare a fost lansat în 2014. De atunci, aproximativ 20 de mii de oameni au beneficiat de asistenţă calificată.

Un alt proiect transfrontalier, SMURD 2, în valoare de 10 milioane de euro, va fi implementat până în 2022. Acesta prevede cumpărarea unor autospeciale sanitare şi de descarcerare, instruirea personalului şi construirea unor platforme de aterizare în Republica Moldova pentru elicopterele medicale venite din România.

Sperăm că v-a plăcut știrea Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.mdContribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.