Declaraţiile au fost făcute de Şeful Staţiei Zonale AMU Sud, în cadrul emisiunii inDIRECT din 20 iunie, în cadrul căreia s-a discuta despre perspectivele dezvoltării serviciului de urgenţă în raionul Cahul.

„In primul rând drumurile sunt foarte distruse. Dacă între sate s-a mai făcut ceva, în oraş e groapă peste groapă. Ca să ajungi la timp (la pacienţi n.r.) este foarte greu. Am primit şi maşinile acestea noi şi păcat că le distrugem” a declarat domnul Bzovii în cadrul discuţiilor.

Totodată, acesta a specificat că ambuteiajele şi incultura şoferilor, care nu cedează trecerea ambulanţelor, reprezintă o problemă gravă.

„Mare greu să treacă ambulanţele cu bolnavi gravi, cu hemoragii, cu naştere, la spital. Mari probleme avem nu numai cu drumurile dar şi cu denumirea străzilor şi numerotarea caselor.” a menţionat domnul Bzovii.

Totodată, acesta a precizat nu o dată s-au adresat la administraţia oraşului şi raionului solicitând soluţionarea problemei şi instalarea indicatoarelor cu denumirile străzilor.

În cadrul emisiunii din 20 iunie 2014 a fost pusă în discuţie şi perspectivele reformării serviciilor de urgenţă în raionul Cahul după modelul SMURD din România.

Invitaţii, printre care a fost şi Oleg Creciun, Şeful Departamentului de Medicină Urgentă din cadrul Spitalului Raional Cahul, au declarat necesitatea colaborării dintre serviciile de urgenţă, iar implementarea modelului SMURD ar fi binevenit pentru a mări şansele la viaţă a persoanelor care nimeresc în cazuri de urgenţă.