După șapte ani de absență, Festivalul internațional de muzică “Faces of Friends “ revine. În perioada 14-16 iunie va avea loc cea de-a XIV-a ediție, la Cahul.

Potrivit unimedia.md, organizatorii invită muzicieni care interpretează diferite genuri de muzică, iar criteriile de selecție fiind muzica de calitate și interpretarea live.

La ediția din acest an vor evolua peste 80 de artiști, care vor avea parte de scenă, sunet si lumini la cele mai înalte standarde internaționale. Locul desfășurării festivalului este Piața Independenței, iar estimativ, la festival, zilnic sunt așteptați aproximativ 10 mii de spectatori.

14 iunie - deschiderea festivalului. Prima zi a concursului interpreților tineri, în cadrul căreia concurenții vor interpreta piesa în limba lor materna. Dupa care va urma un concert cu participarea celor mai bune formații din Moldova și a membrilor juriului.


15 iunie - a doua zi de concurs. Concurenții vor interpreta un hit internațional, urmat de un concert a celor mai buni interpreți din Moldova si un recital al formației "Zdob si Zdub". După concert va avea loc "Jazz Night": un concert de noapte în pădure, la care participa cei mai buni muzicieni de jazz din Ucraina, Italia, Rusia si Moldova.

16 iunie - premierea câștigătorilor concursului și evaluarea laureaților. La final va avea loc o gala-concert al artiștilor din Moldova și invitaților speciali din România - formația "Deepcentral".

Organizatori ai festivalului sunt Primăria municipiului Cahul si A.C. “Festival”.

Pentru prima dată festivalul a avut loc în 1996.

Mai multe detalii găsiți aici, fie pe pagina lor de facebook.