Șaisprezece copii a crescut și educat Ion și Diamanta Bria, dintre care doar un copil e al lor, ceilalți au fost înfiați.

Spun că au dorit din-totdeauna mulți copii, sănătatea nu le-a permis. Ambii fiind din familii cu mulți copii, au decis să facă un pas important și să înfieze un copil, apoi pe al doilea, apoi pe al treilea. În toți anii, au înfiat 15 copii, pe care i-au crescut și educat, și continuă să o facă.

„Când ne-am căsătorit i-am spus soțului că o sa fac câți îmi va da Dumnezeu. Alții nu doresc, le dă Dumnezeu, și-i aruncă la tomberoane. Noi ne-am dorit mulți copii, dar doar unu ne-a dat, care prin minune s-a născut” ne-a declarat doamna Bria.

Acum, în familia Bria cresc 6 copii, dintre care 5 sunt frați și surori, pe care i-au înfiat acum 4 ani. Familia Bria a obținut statut de Casă de copii de tip familial.

„Trebuie să ai un scop în viață și trebuie să înțelegi ce vrei de la viață. Se formează o legătură dintre copil și mamă, tată, asta înseamnă foarte mult. E important ca copilul să aibă un prieten, copilul te simte de tată și mamă. Doar așa, problemele care apar se rezolvă ușor” ne-a declarat domnul Bria.

În ajun de Ziua internațională a Familiei, acești oameni cu suflet mare au fost felicitați de către familia Gangan, care 4 ani în urmă a inițiat Festivalul Familiei la Cahul. Oamenii de afaceri au venit și cu daruri pentru familia Bria și cei 6 copii a lor.

”Astăzi am venit să felicităm familia Bria care au înființat o casă de tip familial și au devenit părinți pentru 16 copii cărora le oferă o lecție de educație a unei familii prietenoase și integre, dându-le zi de zi dragoste și grijă” a menționat Liubovi Gangan.

Totodată, doamna Gangan a punctat că astăzi avem situații în care copiii luând în considerație diverse situații din viață, rămân fără tutela părinților, iar spre fericire sunt oameni care pot oferi raza de speranță în inimile acestor copii cum sunt domnul și doamna Bria.

”Prin exemplul lor, ei ne arată că prin dragostea față de copii, educație și credință, e posibil de creat și un astfel de model de familie. Familia este TOTUL”, ne-a declarat Liubovi Gangan.

Precizăm că, ziua de 15 mai a fost declarată "Ziua Internațională a Familiei" prin rezoluția adoptată la 20 septembrie 1993 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite. 

Obiectivul principal al acestei zile este de a accentua importanţa familiei şi de a promova valorile familiei – egalitatea, dragostea, respectul, împărţirea echitabilă a responsabilităţilor casnice, combaterea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor, copiilor, persoanelor în etate.