Pe data de 13 aprilie, în Cahul a fost inaugurat oficial Centrul Multifuncțional al Agenției Servicii Publice care va asigura prestarea a peste 1000 de servicii a 4 foste întreprinderi de stat.

Cetățenii vor beneficia de toată game de servicii prestate până acum de Oficiul Stării Civile, Cadastru, Registru, Camera  Înregistrări de Stat, într-un singur loc, iar în cadrul Centrului Multifuncțional este organizat rândul electronic care urmează să accelereze deservirea cetățenilor.

La deschidere a fost prezent directorul ASP Sergiu Railean, Elena Bacalu, parlamentară , primarul de Cahul Nicolae Dandiș și președintele raionului Ion Groza.


„Este onorabil pentru noi, cahulenii, că cel deal doilea centru multifuncțional este deschis aici, la Cahul. Cahulul este un municipiu care nu poate fi comparat cu alte orașe din țară. Astăzi vedem la Cahul servicii de calitate, moderne, de care vor beneficia toți cetățenii raionului Cahul” ne-a comunicat doamna Elena Bacalu.


Nicolae Dandiș, primarul orașului Cahul a declarat la deschiderea evenimentului: „Crearea acestui centru și serviciile prestate prin intermediul centrului multifuncțional se încadrează în obiectivele programului de guvernare, reformelor și nu în ultimul rând - angajamentele care le avem noi față de Uniunea Europeană, mă refer la Acordul de asociere. Cetățenii noștri care merg peste hotare și văd cum funcționează anumite lucruri acolo și își doresc ca aceste lucruri să fie și acasă. Prin aceste instituții oamenii au un criteriu de comparație și zic:  uitați-vă, și la noi este că și în Uniunea Europeană”.


„Avantajul crierii Centrului Multifuncțional este că toate serviciile publice sunt deservite într-un singur loc. Cetățenii care doresc servici cadastrale, servicii de evidenta a populației, acte de proprietate, acte de stare civila, licența pentru diferite domenii de activitate pot să se adreseze în cadrul Centrului pentru a fi deserviți. Scopul creării Centrului Multifuncțional este să eliminăm rândurile, dispunem de rândul electronic și programare telefon sau online” ne-a comunicat domnul Adrian Galaju, Șeful noului Centru Multifuncțional.

Edificiul este poziționat în centrul orașului și este accesibil pentru cetățeni. Anterior, clădirea a găzduit Serviciul eliberare a actelor de identitate și Secția înmatriculare a transportului și calificare a conducătorilor auto. Încăperea a fost transformată într-un oficiu modern care oferă cetățenilor condiții la cel mai înalt nivel. În spatele clădirii este situat poligonul pentru examinarea conducătorilor auto. Pentru lucrările de reparație și dotarea tehnică a centrului din bugetul ASP au fost alocate 1,8 milioane de lei.

În cadrul Centrului Multifuncțional Cahul vor activa 26 de operatori care vor presta peste 1000 de servicii publice din domeniile: înregistrarea şi evidenţa populaţiei, înregistrarea şi licenţierea unităţilor de drept, documentarea conducătorilor auto, înregistrarea bunurilor imobile şi a drepturilor asupra acestora.