Problema staționării ilegale a unităților de transport pasageri din satele raionului Cahul în centrul municipiului, a fost discutată la o ședință comună a factorilor de decizie.

Potrivit cahul.md, ședința a avut loc pe 14 martie, în cadrul vizitei de lucru a Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Serghei Bucataru, în raionul Cahul. La ședință au participat și președintele raionului, Ion Groza, vicepreședinții raionului, primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Elena Daud, și transportatorii din regiune.

Funcționarii au discutat cu transportatorii despre condițiile de transportare a pasagerilor, punctele de case de control, de îmbarcare și debarcare a pasagerilor, îmbunătățirea condițiilor Gării Auto. De asemenea, a fost abordată problema staționării ilegale a unităților de transport a pasagerilor din sate în centrul municipiului, creând astfel ambuteiaje; despre necesitatea creării spațiilor de parcare cât și respectarea orarelor bine stabilite a rutelor pentru a nu perturba traficul în raza de centru a orașului și pentru deservirea în siguranță a cetățenilor.

Potrivit sursei, Dl Ion Groza, președintele raionului, și-a exprimat deschiderea pentru colaborare, evidențiind necesitatea stabilirii unei viziuni consolidate între transportatori, reprezentanții Gării Auto și administrația publică locală, menționând faptul că orice decizie luată trebuie să aibă drept scop primordial securitatea și beneficiul cetățenilor.

După întrevederea cu transportatorii, dl Serghei Bucataru a efectuat vizite la Gara Auto și punctul de casă ”Busuioc” din municipiu.