Elevii din R. Moldova ar urma, de la 1 septembrie, să-și lase telefoanele mobile la intrarea în sala de studii. Măsura restrictivă a fost vociferată de premierul Ion Chicu, la ședința Colegiului extins al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

„De la 1 septembrie, să fie reglementat accesul elevilor cu telefoane în timpul orelor, iar pentru asta să fie pregătite spații sigure de depozitare. E necesară evaluarea activității instituțiilor de cercetare și a universităților, în special a eficienței administrării bunurilor ce sunt în gestionarea lor”, a spus Chicu la ședință, transmite agora.md

Citește și: „L-am luat pentru BAC” sau „Ascultam Chatarsis”. Mobile journalism 10-15 ani în urmă sau care erau primele telefoane ale jurnaliștilor AGORA

Precizăm că în unele școli deja funcționează asemenea restricții. De exemplu, la o școală din Vulcănești există o cutie în care elevii își lasă, la început de zi, telefoanele.


Motivul pentru care conducerea instituției a impus restricția este utilizarea în timpul orelor a smartphone-urilor, ceea ce le fură din atenția necesară pentru asimilarea informației. Cu toate acestea, orele de științe exacte sunt o excepție. În timpul acestora, elevii pot folosi calculatorul din telefoane, dacă cer asta profesorului. 

Citește și: Elevii care nu folosesc telefonul mobil la şcoală au rezultate mai bune la învăţătură

În Franța, de exemplu, în 2018, a fost votată o lege care interzice telefoanele mobile în şcoli şi licee. Legea interzice utilizarea oricărui obiect conectat, telefon, tabletă, ceas, în şcoli şi colegii și vizează elevii cu vârsta de până la 14-15 ani.


Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.