Timp de nouă zile, în perioada 1 -9 martie, Cahulenii au avut parte de un şir de spectacole de excepţie prezentate în cadrul Festivalului „Mărţişor”.

În aceste zile, pe scena Palatului de Cultură au evoluat ansambluri din oraşul şi raionul Cahul, urmând ca pe 9 martie, în scenă să iasă Ansamblul „Fluieraş” din Chişinău.

În tot acest timp, alături de emeritele colective au fost locuitorii oraşului care au fost principalii beneficiari ai Festivalului care a 48-lea an se desfăşoară pe tot teritoriul Republicii Moldova.

Totodată, echipa ziuadeazi.md a încercat să prezinte integral spectacolele date de artiştii noştri pentru ca cei care nu au avut posibilitatea de a merge la concerte să le urmărească în înregistrare.

Astfel, cititorii noştri au putut urmări evoluţia Ansamblurilor „Nufărul” şi „Izvoraş”, a colectivului Teatrului Muzical-Dramatic „B.P. Hasdeu”, evoluţia elevilor Scolii de arte „M. Cibotari” din Cahul, a Ansamblului "Crăiţele" din s. Văleni şi a Ansamblului "Cimpoieşul" din s. Manta.

În scena Palatului de Cultură au ieşit şi Ansamblurile „Iuventa” şi „Bobocelul”, a căror prezentări de asemenea pot fi accesate pe portalul nostru.  

Cahul, pe drept poate fi numit oraş al festivalurilor, iar „Mărţişorul” din anul acesta vine să confirme încă o dată acest titlu.

S-a încheiat Festivalul Mărţişor pe 9 martie cu evoluarea Ansamblului „Fluieraş”  din or. Chişinău. Cu toate că acest concert reprezintă punctul culminant al întregului Festival, pentru cititorii noştri vom publica doar 10 minute din spectacol.

Avem funcţionari dar nu avem comunicare cu publicul!

Concertul, care iniţial era anunţat să înceapă la ora 16:00, din motive necunoscute a demarat cu două ore mai devreme iar echipa de filmat, a ajuns la timp (16:00) reuşind să prindă doar câteva numere prezentate de emeritul Ansamblu


Suntem obişnuiţi deja cu activitatea funcţionarilor responsabili din cadrul Primăriei Cahul pentru care banda adezivă şi un petic de hârtie pot corecta orice iar informarea cetăţenilor reprezintă doar un punct în fişa postului.

Suntem învăţaţi să preluăm informaţia de la persoanele responsabile ori din surse oficiale cum ar fi pagina oficială a instituţiei. Păi bine, de data asta (deja ca de obicei) sursa oficială cu care se mândresc înalţii demnitari orăşeneşti ne dă aceeaşi informaţie care era  şi pe 1 martie. Se pare că pe site e mai greu de folosit banda adezivă.

În fine, de 2 ani de activitate, sperăm că o dată şi o dată atitudinile se vor schimba iar cei responsabili vor începe să lucreze şi nu se vor gândi numai la ceea cum la 8 dimineaţa să semneze într-un registru iar la 17:00 în altul.  

Astfel, ne cerem scuze de la cititorii noştri pentru informaţia greşită despre ora demarării spectacolului de încheiere a Festivalului „Mărţişor” şi, totodată, de la acele persoane care au prins doar 10 minute din spectacolul oferit de Ansamblul „Fluieraş”.  

La mai mult şi la mai mare!

Vitalie Hotnogu

Ziuadeazi.md