Festivalul este destinat tinerilor din Regiunea de Sud: Basarabeasca, Cahul, Cantemir, Căușeni, Cimișlia, Ștefan Vodă, Leova, Taraclia.

„Festivalul Regional al Voluntarilor 2018” se desfășoară în 2 etape esențiale, perioada de aplicare și Gala de Premiere. Perioada de palicare pentru Festival este 25 noiembrie, iar Gala de Premiere va avea loc pe 2 decembrie, în preajma Zilei Internaționale a Voluntariatului.

Toate detaliile despre modalitățile de depunere a dosarelor de concurs, criteriile de jurizare, data limită de aplicare și orice alte informații utile despre Festivalul Regional al Voluntarilor 2018, sunt expuse în Regulament. Regulamentul concursului Festivalul Regional al Voluntarilor 2018, dar și formularele de participare pot fi accesate pe http://www.aoperspectiva.org.

În cadrul Galei de Premiere vor fi premiați tinerii la cele 7 categorii:  Cel mai activ Tânăr Coordonator de voluntari 2018; Cea mai activă Organizaţie/Asociaţie Obştească, care promovează voluntariatul în Republica Moldova; Cel mai activ Tânăr Voluntar 2018; Cel mai activ Tânăr Jurnalist/Blogger care a promovat voluntariatul pe parcursul anului 2018;  Voluntariatul promovat prin intermediul multimedia, secțiune foto și video;  Cel mai activ grup de inițiativă care a promovat voluntariatul pe parcursul anului 2018; Cel mai bun proiect/ activitate/ acţiune de voluntariat realizată în 2018.

Această activitate are loc în cadrul proiectului ,,Parteneriat pentru dezvoltarea tinerilor și consolidarea sectorului de tineret” implementat de Asociaţia Obştească „Perspectiva”, în parteneriat cu Primăria municipiului Cahul, Consiliul raional Cahul în cadrul programului ,,Cahul – Capitala Tineretului 2018”, cu suportul financiar al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării.