Fostul sef interimar al Procuraturii din Cahul a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta. El risca 5 ani de puscarie cu privarea dreptului de a ocupa anumite functii.

Procurorii anticoruptie au anuntat ca urmarirea penala a fost finalizata, iar dosarul de invinuire al procurorului a fost trimis in judecata, transmite protv.md

Barbatul a fost retinut acum trei luni, in cadrul unei urmariri penale, initiate in baza unor investigatii jurnalistice, dar si a unor informatii prezentate de catre SIS.

In 2015, invinuitul l-a tras la raspundere pe seful de serviciu din cadrul IGP, care i-ar fi refuzat sa inceteze o procedura contraventionala, in care era vizata o benzinarie din Cantemir.

Prin urmare, victima a fost pusa sub invinuire pentru depasirea atributiilor de serviciu.

In 2016, dosarul politistului a fost trimis in judecata, fiind achitat, ulterior de instante.

De asemenea, barbatul este acuzat inca de doua cauze penale: una se afla in gestiunea Procuraturii din Cahul, alta la Judecatoria de acolo.

Fiind audiat de procurori, el nu si-a recunoscut vina. Fostul procuror a fost suspendat provizoriu din functie pana la adoptarea definitiva a hotararii pe dosarul in care este vizat.

In prezent, invinuitul este cercetat in libertate, avand interdictia de a parasi localitatea.


Daca va fi gasit vinovat, barbatul risca pana la 5 ani de puscarie cu privarea dreptului de a ocupa anumite functii pentru 5 ani.


Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.