Cezar, patrupedul Poliției de Frontieră care a dejucat planul unei tinere din România de a trece ilegal peste frontieră circa 13 mii de țigarete.

Incidentul a fost înregistrat ieri, 2 mai a.c., în punctul de trecere Cahul.

În jurul orei 16:00, pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat un autoturism de model Ford Focus, la volanul căruia a fost legitimată o cetățeancă a României de 24 de ani. În timpul așteptării documentelor prezentate, către mijlocul de transport s-a apropiat echipa canină din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cahul, care se afla în misiune de control pe teritoriul punctului de trecere. Din start, patrupedul Cezar a dat de știre despre prezența țigărilor în autoturism, fapt confirmat ulterior. După supunerea unor verificări suplimentare a mașinii, camuflate în torpedo, în pereții laterali s-au depistat 647 de pachete de țigări, de diferite mărci comerciale.

Din declarațiile tinerei s-a aflat că nu este la prima tentativă de trecere a țigărilor de contrabandă. Cazul în continuare este cercetat de către reprezentanții Serviciului Vamal, în vederea elucidării circumstanțelor și luarea măsurilor legale ce se impun.

Precizăm că echipa canină, formată din agent-șef Iurchevici Anatolie și câinele de serviciu CEZAR, a fost desemnată în acest an ca una din cele mai iscusite echipe a Poliției de Frontieră, la categoria - depistarea tutunului.