Inspectorii Agenției Naționale Transport Auto au efectuat acțiuni de control în direcția punctelor de trecere a frontierei de Stat Cahul, Giurgiulești, Leușeni, Sculeni, Costești, Criva și Otaci.

În contextul prevenirii comiterii accidentelor rutiere, diminuării gravității consecințelor acestora, înlăturării cauzelor și condițiilor în care acestea s-au produs, verificării vehiculelor în privința corespunderii lor cu normele de siguranță rutieră precum și a conformării conducătorilor auto rigorilor Codului transporturilor rutiere, în perioada 16 – 20 decembrie 2019, inspectorii Agenției Naționale Transport Auto au efectuat acțiuni de control în direcția punctelor de trecere a frontierei de Stat Cahul, Giurgiulești, Leușeni, Sculeni, Costești, Criva și Otaci.


Astfel, în cadrul acțiunilor întreprinse, pentru efectuarea transportului rutier de persoane contra-cost în trafic internațional cu vehicule rutiere notificate pentru alt gen de activitate și cu o categorie de confort inferioară autobuzelor/autocarelor, 7 conducători auto s-au ales cu amenzi de la 3000 lei, fiind sancționați contravențional în baza art. 197, alin. (5) și (6) Cod contravențional, cu aplicarea măsurii de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare, conform prevederilor art. 439 indice(1) al Codului contravențional.

Prin urmare, Agenția recomandă pasagerilor care au planificat călătorii în perioada sărbătorilor de iarnă, să respecte obligațiile prevăzute de legislația în vigoare și anume:

  1. a) să achite la timp şi integral costul călătoriei, să păstreze biletul pînă la punctul său de destinaţie, sub rezerva aplicării unei amenzi contravenţionale, şi să-l prezinte la cererea reprezentanţilor organelor de control;
  2. b)să respecte modul de îmbarcare/debarcare din vehiculul rutier;
  3. c)aflîndu-se în vehicul, să respecte cerinţele stabilite de Regulamentul transporturilor rutiere de persoane şi bagaje.

În același context, comunicăm că siguranța și confortul pasagerilor este o prioritate pentru Agenție iar acțiunile de control vor continua, întru asigurarea respectării reglementărilor naționale în domeniul transporturilor rutiere.

SURSA: echipa.md


Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.