Preîntâmpinarea vine de la Gospodăria Comunal Locativă Cahul, și se conține într-un demers înaintat Consiliului Municipal Cahul.

Potrivit demersului, în urma ploilor abundente din ultima perioadă, drumul de acces spre depozitul de deșeuri a fost afectat, transportul special circulând cu dificultate. În caz că ploile vor continua, circulația autospecialelor pe acest segment va fi imposibilă.

„Intervin cu rugămintea de a aloca surse financiare necesare la restabilirea drumului din bugetul primăriei mun. Cahul. În caz contrar, evacuarea deșeurilor din mun. Cahul în perioada toamnă-iarnă nu va fi posibilă” se spune în demersul semnat de directorul ÎM GCL Cahul Iurie Arnaut.

Demersul dat a fost discutat în cadrul comisiei de specialitate a Consiliului municipal Cahul pe 25 septembrie, fiind decis ca membrii comisiei să se deplaseze la fața locului pentru a vedea care este situația reală și a identifica o soluție.

Solicitat direct, Iurie Arnaut a confirmat existența problemei și a menționat că acesta este al treilea demers în acest sens expediat autorității locale.

Menționăm că drumul de acces spre depozitul de deșeuri a orașului Cahul a fost reparat 3 ani în urmă  din sursele Consiliului raional Cahul.