Satul Colibaşi, raionul Cahul, a găzduit marţi, 3 martie, mai multe activităţi organizate pentru marcarea finalizării subproiectului „Lucrări civile la grădinițele de copii nr.1 „Grigore Vieru” și nr.2 „Ghiocel” din localitate.

La eveniment au participat reprezentanţi ai Fondului de Investiţii Sociale din Moldova şi ambasadorii României şi Germaniei la Chişinău, transmite moldpres.md


“Realizarea celor două proiecte ilustrează la modul practic cum două state membre ale UE își pot da mâna pentru realizarea unor proiecte în interesul cetățenilor Republicii Moldova, principalii beneficiari ai acestora.
Interacțiunea Republicii Moldova cu UE nu înseamnă doar critici și solicitări privind realizarea de reforme în domenii sensibile, ci și proiecte finalizate la standarde europene în folosul cetățenilor. Asta înseamnă a fi cu adevărat prieten”, a declarat ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță. 

Potrivit diplomatului, “succesul unor astfel de proiecte nu se poate obține decât printr-o îngemănare a eforturilor și energiilor celor trei actori implicați – partenerii de dezvoltare, autoritățile locale și beneficiarii direcți. Aceste proiecte au fost, sunt și vor fi derulate în folosul direct al cetățenilor Republicii Moldova din toate raioanele țării, indiferent de etnie și limba vorbită”.

Cele două grădinițe din sudul ţării sunt parte ale celor peste o mie de instituții preșcolare ce sunt renovate cu fonduri alocate de Guvernul României, în sumă de 29 milioane de euro.

Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.