În după amiaza zilei de ieri, 6 septembrie, un cetățean a descins în incinta consiliului raional Cahul și a distrus bariera de la intrarea în ograda instituției.

Potrivit unor martori, cetățeanul a înjurat angajații consiliului aflați în ograda instituției după care a vandalizat bariera. Acesta s-ar afla în stare de ebrietate. Imediat a fost solicitat intervenția poliției. Ajunși la fața locului, angajații IP Cahul au documentat cazul.


Locul public și mai ales bunul public trebuie respectat de către toți cetățeni. Dumnealui venind la consiliu a deteriorat bariera de la intrare, care era instalată pentru a nu permite la toate mașinile să intre în ograda instituției. Când s-au adresat la el angajații pazei – i-a numit vulgar, i-a insultat și chiar i-a amenințat. După asta a plecat. Ne-am adresat către politie. La momentul de față poliția investighează cazului, inclusiv și stabilirea și repararea prejudiciului cauzat” ne-a declarat Ion Groza, Președintele raionului Cahul, solicitat telefonic.

Potrivit domnului Sergiu Costandachi, Șeful adjunct al Inspectoratului de Poliție Cahul, făptașul a fost identificat și documentat. La acel moment el se afla în stare de ebrietate, fapt confirmat documentar.

Pe cazul dat a fost intentat dosar penal conform art. 287 alin 1. Huliganism. dacă va fi stabilită vinovăția, acesta riscă amendă în mărime de la 550 la 1050 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani.