Trofeul a fost transmis pe 12 august curent, în cadrul acțiunilor dedicate Zilei Internaționale a Tineretului în s. Varnița, r. Anenii Noi.

Potrivit unui comunicat al primăriei Cahul, pe parcursul anului 2018 în Cahul vor fi desfășurate un șir de acțiuni de tineret și pentru tineri, autoritățile centrale oferind un suport financiar de 1 milion de lei.

„Mulțumim mult conducerii Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al R. Moldova și adresăm sincere felicitări tuturor tinerilor din Cahul, cu ocazia sărbătorii și obținerea acestui titlu, care ne oferă o agendă de lucru importantă pentru anul viitor” este menționat în comunicatul Primăriei Cahul.

Proiectul  Capitala Națională a Tineretului este implementat din anul 2011 de către Ministerul Tineretului și Sportului din Republica Moldova și presupune ca în fiecare an, o localitate din țară primește acest titlu, iar aceasta urmează să implementeze un șir de acțiuni dedicate exclusiv tinerilor. Desemnarea viitoarei Capitale Naționale a Tineretului se face în baza de concurs.

Anul acesta, proiectul de participare la acest concurs a fost aplicat de Primăria Municipiului Cahul în parteneriat cu A.O. „Perspectiva”.  

Reamintim că în anul 2012, Cahul a fost desemnat pentru prima dată Capitala Națională a Tineretului, fiind al doilea oraș după Ialoveni care a deținut acest titlu.