Consilierii municipali au aprobat proiectul de decizie care instituie bugetarea participativă drept politică publică în municipiul Cahul.

Propunerea venită din partea A.O. pas cu Pas regiunea SUD a fost votată cu vot unanim de către consilierii municipali, cu toate că în mandatul trecut această propunere a fost scoasă de pe ordinea de zi a ședinței.

Aleșii locali au prevăzut și un buget pentru implementarea bugetării participative în municipiu. Astfel, în anul viitor, proiectele care vor fi selectate vor fi finanțate la suma totală de 1 milion de lei bani publici. Totodată, Valoarea proiectelor depuse va fi cuprinsă în limitele de la 30 000,00 lei la 100 000,00 lei pentru fiecare proiect.

-  Bugetarea participativă are următoarele obiective:

-  Creşterea nivelului de dialog şi de colaborare dintre cetăţeni şi administraţia publică locală.

-  Ajustarea politicilor publice la nevoile și așteptările cetăţenilor, pentru a îmbunătăți calitatea vieții în municipiul Cahul.

-  Consolidarea democraţiei prin participarea cetăţenilor la un exerciţiu de luare a unor decizii ce privesc întreaga comunitate.

-  Creșterea transparenței activității administraţiei publice locale

Autoritățile locale își propun să finanțeze proiecte din următoarele domenii de referință:

-  mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei;

-  spații verzi și locuri de joacă;

-  amenajare spaţii publice (alei, trotuare, mobilier urban, iluminat public etc.);

-  activităţi şi infrastructura educațională, sportivă și culturală.

-  Smart City: aplicații IT pentru ameliorarea prestării serviciilor publice, aplicații IT pentru mun.Cahul, energie regenerabilă, eficientizarea managementului deșeurilor etc.;

-  Implicare civică: implicarea locuitorilor

Pașii care trebuie să-i urmeze cetățenii pentru a putea beneficia de finanțarea proiectelor din partea consiliului municipal Cahul vor fi disponibili pe site-ul Primăriei orașului – www.primariacahul.md

Acest articol a fost realizat în cadrul Proiectului ”UN PAS ÎNAINTE SPRE DEZVOLTAREA COMUNITĂȚII”, implementat de AO „Pas cu Pas regiunea Sud” în cooperare cu Fundația Est-Europeană și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare din resursele financiare acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.