Cinci purcei au fost surprinși păscând nestingherit lângă o gunoiște din cartierul PMK -10 din Cahul, asta în timp ce în raion a fost depistat al treilea focar de pestă porcină.

Pozele ne-au fost transmise de către un cititor, care a menționat că nu este pentru prima dată când lângă gunoiștea din regiunea dată sunt observați purcei care pasc singuri, în libertate.Am solicitat poziția domnului Serghei Maximenco, Șeful subdiviziunii teritoriale Cahul a Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). Acesta ne-a comunicat că va fi investigat cazul, iar dacă cetățenii vor observa porci sau purcei în libertate să anunțe de urgență angajații ANSA Cahul la numărul de telefon 0299 41 1 56.

Totodată, domnul Maximenco a menționat că cetățenii urmează a fi precauți și să respecte normele sanitare pentru a nu permite răspândirea pestei porcine în alte localități din raionul Cahul.


Menționăm că anterior, un focar de pestă porcină africană a fost depistat și stins în satul Giurgiulești, raionul Cahul. La moment, în s. Zîrnești, raionul Cahul este declarată carantină, pe motiv că a fost depistat încă un caz de îmbolnăvire a animalelor cu pestă porcină.