Cetățenii români din republica Moldova sunt așteptați la urne pe 6 și 7 octombrie pentru a se expune privind modificarea constituției României.

În raionul Cahul vor fi deschise 2 secții de votare în incinta Consulatului General al României la Cahul, str.  B.P. Hașdeu 11 și în satul Giurgiulești, raionul Cahul, în incinta sediului Primăriei din localitate.

Astfel, în cadrul referendumului național pentru revizuirea Constituției României, alegătorii urmează să se pronunțe în legătură cu intenția de a modifica articolul 48, prin care expresia "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi" va fi înlocuită cu "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat și o femeie".

Pe buletinele de vot va figura următoarea întrebarea: „Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament?”.

Inițiativa aparține Coaliției pentru Familie, care a reușit să colecteze peste 3 milioane de semnături în susținerea acestui demers. Proiectul de revizuire a Constituției a fost susținut de Camera Deputaților și Senat, primind avizul pozitiv al Curții Constituționale. Referendumul va dura două zile, sâmbătă și duminică, respectiv pe 6 și 7 octombrie

În Republica Moldova vor fi deschise 35 secții de votare, din totalul de 377 secții deschise în afara granițelor României.

Pentru mai multe informații legate despre modul de organizare a referendumului, consultați Ghidul Alegătorului Român din Străinătate, publicat pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe al României.