Mai multe companii importatoare de combustibil au ieftinit vineri prețurile la benzină și motorină, în medie benzina costă cu 90 de bani mai puțin, iar motorina cu 80 de bani, transmite MOLDPRES.

În stațiile de alimentare cu combustibil benzina A 95 a ajuns la un preț situat între 16,72- 17,15 lei pentru un litru, iar litrul de motorină se vinde cu 14,72-15,32 lei. Gazul lichefiat costă 9,97 lei, în comparație cu 10,15 lei cât era anterior.

Petroliștii afirmă că ieftinirea produselor petroliere a fost determinată de reducerea prețurilor la bursele internaționale și a prețurilor de import. La bursele internaționale, prețul unui baril de petrol a coborât sub plafonul de 25 de dolari - este cel mai mic preț înregistrat în ultimii zece ani. Experții internaționali declară că tendința de scădere va continua.


În Republica Moldova prețurile la combustibil au înregistrat reduceri neesențiale, de doar 7 la sută, datorită faptului că importatorii de combustibil mai au stocuri procurate înaintea prăbușirii prețului la petrol. Prețul benzinei și motorinei la pompele de alimentare va scădea esențial în momentul în care importatorii vor aduce stocuri de combustibil procurate la un preț mai mic.


– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
– Animalele de companie nu transmit coronavirus.