Serviciile de eliberare a actelor de identitate, inclusiv din cadrul centrelor multifuncţionale vor activa conform unui program special de muncă în ziua alegerilor din 20 octombrie 2019.


Potrivit TVR Moldova, acestea vor fi deschise în intervalul orar 7.00-21.00 şi angajaţii vor elibera buletine de identitate provizorii şi vor înmâna actele de identitate confecţionate, informează Agenţia Servicii Publice.

Buletinul de identitate provizoriu va fi eliberat în mod gratuit, la solicitarea cetăţenilor Republicii Moldova care nu deţin act de identitate sau al căror buletin de identitate nu este valabil, inclusiv celor care nu beneficiază de înlesniri la eliberarea acestui document în condiţiile prevederilor legale.

Cetăţenii vor fi deserviţi conform principiului teritorial, la serviciul eliberare a actelor de identitate în a cărei rază de competenţă teritorială solicitantul are înregistrare la domiciliu sau la reşedinţa temporară, care este valabilă.

Solicitanţii nu vor prezenta documente de stare civilă dacă nu au intervenit schimbări în datele personale de la eliberarea ultimului act de identitate sau în cazul în care informaţia cu privire la datele personale şi modificarea lor se atestă în Registrul de stat al populaţiei.

Cetăţenii Republicii Moldova care au depus cererea pentru eliberarea buletinului de identitate  în perioada 20 septembrie – 17 octombrie 2019, pot ridica actul de identitate până la data de 18 octombrie 2019, inclusiv şi în cazul în care termenul limită al comenzii depăşeşte această dată, indiferent de tariful achitat.

 Informaţii suplimentare pot fi solicitate la telefoanele de contact ale Call-centrului 14-909 sau (+373) 22-25-70-70 şi ale serviciilor eliberare a actelor de identitate, care sunt indicate pe pagina web oficială a Agenţiei Servicii Publice: www.asp.gov.md/ro/node/2083.

Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.