Recent, a avut loc o nouă şedinţă a instanţei de judecată care examinează cererea prin care Profesorul universitar Ion Şişcanu reclamă despăgubiri privind lezarea onoarei şi demnităţii

Recent, a avut loc o nouă şedinţă a instanţei de judecată care examinează cererea prin care Profesorul universitar Ion Şişcanu reclamă despăgubiri privind lezarea onoarei şi demnităţii de la colegul său din Consiliul Orăşenesc Cahul – Alexandr Jeliuc. 

Din start, tânărul consilier a cerut instanţei să permite presei înregistrarea audio şi video a şedinţei, propunere contestată de avocatul domnului Şişcanu, care a declarat că, împreună cu clientul său, sunt împotrivă înregistrării audio şi video a şedinţei pe motiv că în cadru şedinţei sunt discutate întrebări ce ţin de onoarea şi demnitatea persoanei şi că şedinţele şi aşa sunt publice şi poate participa orice doritor.

În cadrul discuţiilor, întrebat de avocatul domnului Şişcanu, dacă blogul, indicat în cererea de chemare în judecată, îi aparţine şi dacă dumnealui a scris textul, Alexandr Jeliuc a declarat: „Scriu bloguri pe diferite teme: politică, social, IT etc. dar despre blogul dat nu-mi este nimic cunoscut… Textul prezentat nu este scris de mine”.

Pentru a demonstra că blogul pe care a fost publicat articolul cu pricina, Avocatul domnului Şişcanu a solicitat chemarea în judecată a unui martor şi solicitarea de la Comisariatul de Poliţie Cahul a unei explicaţii pe care, se presupune că ar fi dat-o Alexandr Jeliuc în campania preelectorală din 2011. Potrivit avocatului, în 2011 Alexandr Jeliuc a publicat pe blogul său o informaţie compromiţătoare la adresa unuia dintre candidaţi la funcţia de Primar al oraşului Cahul şi dă lămuriri de ce a făcut-o şi de unde a luat acea informaţie.

După ce domnul Jeliuc a fost de acord cu solicitările părţii adverse, şedinţa de judecată a fost amânată pentru mijlocul lunii aprilie.

Reamintim că în luna iulie 2012, Consilierul Orăşenesc din partea Partidului Liberal, domnul Doctor Ion Şişcanu l-a atacat în judecată pe colegul de Consiliu, comunistul Alexandr Jeliuc,invocând lezarea onoarei şi demnităţii.

Pretext pentru aceasta a servit un articol postat pe un blog care ar fi aparţinând domnului Jeliuc, în care acesta l-ar fi jignit pe Ion Şişcanu.