Un incendiu de vegetație a izbucnit din nou în perimetru comunei Manta, raionul Cahul.

Iarba uscată arde la marginea localității, în nemijlocita apropiere de calea ferată. Potrivit pozelor pe care le deținem, fumul a învăluit centrul satului Manta.

Acesta este al doilea caz pe care îl sesizăm în această săptămână în satul Manta, raionul Cahul. Incendiile de vegetație au devenit mult mai dese pe teritoriul tării, doar în ultimele zile pompierii au intervenit în peste 50 de cazuri.  

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI îndemnă oamenii să nu utilizeze focul deschis la nimicirea resturilor menajere. În condiţii de vânt puternic şi umiditate redusă focarele de vegetaţie arsă se pot răspândi pe spaţii extinse. În caz de situaţii de risc persoanele pot apela Serviciul 112.


Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.