Festivalul internațional de film documentar MOLDOX, pornește proiectoarele.

Astăzi, 10 septembrie are loc deschiderea oficială a evenimentului, la Palatul de Cultură „N. Botgros” din orașul Cahul (bd. Victoriei, 18).

După festivitatea de deschidere va avea loc o conferință de presă, care va începe la ora 18.30. La întrebările jurnaliștilor vor răspunde:

●       Maxim Cîrlan, directorului festivalului „MOLDOX”
●       Dragoș Turea, regizor, absolvent MOLDOX LAB – 2017
●       Susanna Barandzhiyeva, producătoare, co-regizoare și scenaristă din Federația Rusă, care a colaborat cu regizorul rus Aleksandr Rastorguev.

Ceremonia oficială de deschidere, cu participarea organizatorilor, sponsorilor și partenerilor de dezvoltare a festivalului, va începe la ora 19:00. În prima seară de proiecții, vizitatorii vor avea ocazia să vizioneze, în avanpremieră națională, filmul „Grădina sovietică”, în regia lui Dragoș Turea.

MOLDOX se desfășoară între 10 și 15 septembrie, la Cahul. La cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Film Documentar pentru Schimbare Socială vor fi proiectate 17 lungmetraje și 10 scurtmetraje de rezonanță din 12 țări.

Scopul principal al MOLDOX este de a avea un festival de film internațional axat pe problematici sociale actuale, accesibil tuturor. De asemenea, Moldox organizează evenimente, activități, workshop-uri și materclass-uri dedicate tuturor celor care vor și pot să creeze schimbări sociale prin intermediul filmului documentar. 

Detalii despre eveniment: http://moldoxfestival.com

Sperăm că v-a plăcut știrea Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.mdContribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.