Publică un anunț
piatasud.md

Infanteriştii Brigăzii „Dacia” au sărbătorit Ziua Unităţii

Infanteriştii Brigăzii „Dacia” au sărbătorit Ziua Unităţii

Ceremonia organizată cu ocazia aniversării a 26-a de la crearea Brigăzii „Dacia” a avut loc în Piaţa Independenţei din Cahul.

La eveniment au participat reprezentanţi ai corpului de comandă al Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, administraţiei publice locale, veterani, elevi, locuitori din zona de sud, militari şi civili.

„Onorată asistență, în fata dumneavoastră este adunat un efectiv care zi de zi se instruiește, astfel în cânt Brigada 3 Infanterie Motorizată să devină un element și mai bun al securității naționale” a declarat Sergiu Cirimpei, Comandantul Brigăzii 3 Infanterie Motorizată „Dacia” din Cahul.

Eugen Sturza, Ministrul Apărării al Republicii Moldova a felicitat efectivul brigăzii cu prilejul sărbătorii, menţionând prestaţia excelentă a militarilor şi civililor din unitate în cadrul diverselor activităţi desfăşurate la nivel local. „Militarii brigăzii “Dacia” sunt cei care au lichidat consecinţele ninsorilor abundente din primăvara anului trecut, au distrus obiectele explozive, pesticidele şi produsele chimice din localităţile afectate. Vă asigur, doamnelor şi domnilor, că puteţi conta pe sprijinul infanteriştilor şi de acum încolo, aşa cum puteţi conta pe sprijinul întregii Armatei Naţionale. Noi am fost, suntem şi vom fi întotdeauna alături de dumneavoastră, dragi cetăţeni”, a spus ministrul Sturza.

„Timp de 26 de ani,  militarii „Daciei” ne-au făcut mândri prin felul în care şi-au înţeles misiunile şi şi-au îndeplinit datoria. De numele lor este legată istoria Armatei Naţionale – Dacia a fost prima unitate creată la începutul anului 1992. De numele lor este legată independenţa ţării – militarii brigăzii au fost printre primii mobilizaţi să lupte în Războiul de pe Nistru. De numele lor este legată reprezentarea cu onoare a Republicii Moldova în misiuni de menţinere a păcii cu mandat internaţional” a mai declarat domnul Sturza.

În cadrul evenimentului, un grup de militari şi civili a primit diplome şi distincţii ale Armatei Naţionale.

De asemenea, programul festiv a cuprins defilarea trupelor, urmată de trecerea tehnicii militare, exerciţii de luptă corp la corp şi un program artistic prezentat de orchestra militară.

„Pentru noi, prezența acestei unități militare este foarte importantă nu doar că este un element în plus de securitate, avem o colaborare foarte bună cu unitate militară pentru diferite acțiuni civile care sunt menite să asigure securitate cetățenilor noștri. Este important că este o colaborare dintre instituțiile de forță și administrația locală” ne-a declarat Nicolae Dandiș, Primarul municipiului Cahul.

Brigada de infanterie motorizată „Dacia” din Cahul a fost creată la 24 februarie 1992, prin decretul Preşedintelui Republicii Moldova.

De notat că, vineri, 23 februarie, Președintele Republicii Moldova, Comandant Suprem al Forțelor Armate, Igor Dodon, a decorat unitatea cu Ordinul de Stat „Credinţă Patriei” clasa I.

Articole similare