În anul 2018, peste 2.000 de adolescente au rămas însărcinate neplanificat.

Ca rezultat, fetele sunt nevoite să renunțe la studii și au șanse mai mari de a fi supuse violenței. Tații adolescenți sunt puși în situația de a-și întrerupe studiile pentru a găsi un loc de muncă.

Ce pericole și riscuri se ascund în spatele unei sarcini nedorite? Cum le putem preveni? Care este situația în raionul Cahul? Răspunsurile le vom afla la Discuția „Cum putem preveni sarcina în adolescență? ”,organizată în cadrul Campaniei „Let’s talk” (Hai să vorbim!), de Fondul ONU pentru Populație (UNFPA) în Republica Moldova și platforma media Suntparinte.md.

Pentru prima dată, va fi prezentat și un studiu calitativ - „Sarcina în adolescență în Republica Moldova”, care va include declarații ale fetelor și băieților care au devenit părinți în adolescență, precum și ale părinților acestora. Organizatorii dispun și de video-uri în care sunt prezentate istoriile unei tinere și unui tânăr care au devenit părinți în adolescență.

Evenimentul public urmează să întrunească circa 100 de persoane, dintre care autorități publice locale, psihologi, profesori, asistenți sociali, părinți, tineri, ONG-uri și alți reprezentanți ai societății civile etc.

Discuția va avea loc pe data de 7 noiembrie, cu începere de la ora 14:00, la Restaurant Balkan.

Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.