Pe 8 noiembrie, polițiștii din Cahul au stabilit identitatea a 3 persoane bănuite în săvârșirea infracțiunii pe teritoriul cimitirului de pe str. M. Viteazu din Cahul.

„În rezultatul acțiunilor si măsurilor de investigație întreprinse pe marginea acestei cauze penale, au fost stabilite și identificate persoanele bănuite în comiterea acestei infracțiuni și anume trei cetățeni de 18, 19 și 20 de ani, toții locuitori a mun. Cahul, doi dintre care se află în incinta IP Cahul, iar al treilea urmează sa fie adus. Unul dintre persoanele bănuite a recunoscut cele comise. La moment sunt petrecute acțiuni de urmărire penală în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor și acumularea probelor” ne-a declarat Iurii Briceag, Șeful Inspectoratului de Poliție Cahul.

Reamintim că în dimineața de 5 noiembrie la poliție a parvenit o înștiințare precum că mai multe morminte de pe teritoriul cimitirului nou din Cahul au fost profanate. Deplasându-se la faţa locului, grupa operativă a constatat că de pe 04.11.2018, ora 16:00 până la 05.11.2018, ora 08:00, persoane necunoscute au pătruns pe teritoriul cimitirului amplasat pe str. M. Viteazul, mun. Cahul unde au profanat 17 monumente, şi anume prin aplicarea forţei fizice, au doborât monumentele, deteriorându-le. La fel au mai fost deteriorate vazele cu flori de lângă monumente, şi unele mese care au fost special amenajate de către rude lângă morminte.

Potrivit oamenilor legii, pe faptul dat, la data de 07.11.2018, a fost pornită urmărirea penală în baza art. 222 alin. 2 lit. a) Cod Penal, iar dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă amendă în mărime de la 750 la 950 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani.