Publică un anunț
piatasud.md

Iurie Arnaut explică de ce nu au fost evacuate deşeurile din oraş în ulrimele zile ale anului

Şeful Gospodăriei Comunal-Locative din Cahul a lămurit Comisiei situaţii excepţionale cauzele tergiversării evacuării gunoiului din oraş.

Acesta a ţinut să expună acţiunile instituţiei subordonate pe zile, începând din 29 decembrie 2014.  

„Accesul al depozitul de deşeuri era imposibil.  Am colectat tot ce s-a putut de colectat de la platformele de colectare, toate maşinile le-am umplut cu gunoi şi le-am dus în autoparc, fiindcă accesul era imposibil. Pe 30 decembrie am întreprins măsuri pentru a desfunda drumul dinspre depozitul de deşeuri, era de 2,5 metri” a declarat Iurie Arnaut.

„Drumul nu era curăţat, era imposibil de circulat, toate platformele de colectare practic era imposibil de ajuns pentru că nu era cale de acces. Eu nu am aşa tehnică pentru a curăţa drumul de acces către platformele de colectare” a mai adăugat directorul IM GCL Cahul. 

Iurie Arnaut a mai precizat că după ce au fost curăţate căile de acces la tomberoane,  cantitatea de deşeuri adunată de la 2 puncte de colectare era suficientă a umple o autospecială, în acea zi fiind făcute 5 rute, de aceea pe data de 2 ianuarie nu a fost posibil de eliberat toate containerele.

„Astăzi, avem cale de acces la toate platformele de colectare şi lucrăm conform graficului. Gospodăria comunală nu curăţă drumurile, nu este de competenţa gospodăriei comunale, dar noi am întreprins măsuri fiindcă am ştiut că situaţia este foarte complicată” a mai menţionat domnul Arnaut. 

De asemenea, Iurie Arnaut a precizat că la data de 5 ianuarie nu este posibil de deservit sectorul particular pe motiv că străzile nu sunt deszăpezite. 

Precizăm că după ninsorile abundente din 29 decembrie 2014, în oraşul Cahul au apărut probleme cu deszăpezirea străzilor şi evacuarea gunoiului din oraş. Aceasta a fost principala temă de discuţie a Comisiei Situaţii excepţionale din 5 ianuarie 2015. 

Articole similare