CECE nr. 42 Cantemir a înregistrat pe 1 ianuarie 2019 grupul de inițiativă pentru susținerea sa la funcția de deputat în parlamentul Republicii Moldova.

„Fiind originar din s. Badicul Moldovenesc, raionul Cahul, având rude, prieteni, cunoscuți în acest teritoriu, activând în or. Cahul peste 15 ani, deținând funcția de șef al Inspecției Teritoriale de Muncă Cahul, în subordinea căreia intră raionul Cantemir și raionul Taraclia, fiind viceministru al muncii, protectiei sociale si familiei cunosc foarte bine specificul acestei Circumscripții uninominale iar atașamentul față de acest teritoriu este unul foarte puternic.

În condițiile coruperii deputaților și uzurpării puterii în stat, de către actuala Putere politică, fiind călit de „coridorul morții” la 7 aprilie 2009, sunt sigur că voi contribui la consolidarea democrației oferind o reprezentare autentică a cetățenilor din circumscripția nr. 42 în Parlamentul Republicii Moldova” se pune într-o postare a domnului Crăciuneac pe facebook.

Menționăm că Iurie Crăciuneac a activat în trecut în funcția de Șef al Inspecției Teritoriale de Muncă Cahul și în funcția de viceministru al muncii, protecției sociale și familiei. Pe 16 decembrie, Iurie Craciuneac a fost ales Președintele Organizaţiei Teritoriale Cahul a PLDM.

Precizăm că perioada de înregistrare a grupurilor de inițiativă pentru înaintarea candidaților la funcția de deputat în Parlament finisează pe 4 ianuarie. Grupurile înregistrate în această perioadă au la dispoziție încă 20 de zile pentru a colecta semnăturile necesare pentru înregistrarea candidatului.