Publică un anunț
piatasud.md

La Cahul va avea loc Ziua Învățământului Dual. În program master-class-uridistractive și o tombolă cu premii!

La Cahul va avea loc Ziua Învățământului Dual. În program master-class-uridistractive și o tombolă cu premii!

Sâmbătă, 26 octombrie 2019, în satul Roșu din raionul Cahul, va fi marcată Ziua Învățământului Dual, ajunsă la cea de-a treia ediție.

Evenimentul este dedicat tinerilor, viitorilor absolvenți ai treptei gimnaziale sau liceale, care urmează să aleagă o cale profesională. Aceștia vor fi încurajați dereprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC), ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei GIZ, dar și de către partenerii duali – agenți economici și reprezentanți ai instituțiilor de învățământ profesional tehnic (IÎPT) din raioanele Cahul, Leova și Ceadîr-Lunga.

Ediția Sud a Zilei Învățământului Dual (ZÎD) va fi organizată sub forma unei expoziții cu ateliere informative și interactive pentru tineri. Astfel, toți vizitatorii evenimentului sunt invitați să participe la cele 15 ateliere științifice și distractive, fie că sunt iubitorii de roboți și jocuri la calculator, pasionații de contabilitate sau curioși de a cunoaște secretele electricienilor și montatorilor,bucătarilor, cofetarilorsau cusătorilor.Participarea activă la fiecare dintre ateliere se va răsplăti cucâte un cartonaș câștigător.Cei mai harnici vânătorii de cartonașe vor participa la tombolă și au șansa să câștige premii de invidiat.

În premieră în cadrul programului ZÎD, unul dintre cei mai mari angajatori din regiunea Sud și partener în instruirea duală – fabrica de producere a componentelor auto Draexlmaier Cahul – își deschide larg ușile pentru curioși. Norocoșii vor avea ocazia să participe la un tur prin departamentul de producere și atelierului modern de instruire a elevilor-ucenici din programele duale. 

ZÎD își propune să devină o platformă de informare și cooperare comună, atât pentru tineri, reprezentanții IÎPT și ai întreprinderilor implicate în programe de instruire duală la nivel național, cât și pentru autoritățile publice.

Campania Înveți. Muncești. Câștigi! a fost lansată în luna mai 2018 și are scopul de informare pe scară largă a tinerilor despre oportunitatea și avantajele învățământului dual. Aceasta este implementată de MECC, cu suportul Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei GIZ, în cadrul Proiectului „Promovarea Învățământului Profesional Tehnic pentru o Economie Verde”, finanțat de către Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei (BMZ) și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Pentru informații suplimentare accesați Ziua Învățământului Dual, Cahul și Învățământul Dual din Moldova.

Articole similare