Liceul „Vasile Alecsandri” din satul Colibași raionul Cahul , este una dintre cele 17 instituții de învățământ din țară care vor beneficia de finanțare de la Banca Mondială.

Banii sunt oferiţi în cadrul componentei A.2 a Proiectului „Reforma Învăţământului în Moldova”, finanţat de către Banca Mondială. 

Solicitat telefonic, Ion Dolganiuc, primarul s. Colibași, raionul Cahul ne-a comunicat că proiectul se află pe ultima sută de metri, urmând să fie semnat contractul cu antreprenorul care va executa lucrările de renovare.

Potrivit domnului primar, urmează să fie renovată toată clădirea începând de la sistemul de electricitate, încălzire până la repararea completă a claselor. Clădirea fiind construită în anii 1960, nu a fost renovată capital, primăria intervenind doar cu reparații cosmetice.  

„Liceul „V. Alecsandri” din Colibași este văzut drept un liceu de circumscripție, iar această investiție înseamnă foarte mult pentru noi, practic e un buget al satului pe un an de zile” ne-a declarat Ion Dolganiuc.

Ieri IP ”Fondul de Investiţii Sociale din Moldova” în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a organizat un seminar, la care a participat şi reprezentantul Băncii Mondiale, dar şi beneficiarii proiectului.

Întâlnirea are o importanţă majoră în contextul schimbului de experienţă între beneficiarii subproiectelor care deja sunt în proces de implementare şi cei care vor lansa în curând lucrările de renovare. În cadrul prezentărilor au fost abordate aspecte ale monitorizării procesului de implementare a fiecărui subproiect în parte şi a Cadrului de Management de Mediu în procesul de renovare a instituţiilor de învăţământ realizat de FISM în cadrul proiectului.

Sperăm că v-a plăcut știrea

Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul.

Susține echipa ziuadeazi.md

Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul.

Vă mulțumim!