Publică un anunț
piatasud.md

Locatarii unui bloc din Cahul amenință că vor bloca o arteră din oraș dacă nu le va fi reparat ascensorul

În clădirea cu 9 etaje de pe adresa str. Viilor 1 ascensorul nu funcționează de mai bine de 20 de ani, iar câțiva locatari au intervenit pe lângă Primăria orașului pentru a soluționa problema.

A doua zi după ce a fost înaintat un demers către autoritatea publică locală, a fost creată o comisie de lucru care și s-a deplasat la fața locului pentru a discuta cu locatarii.

Vedeți mai jos secvențe din discuția reprezentanților Primăriei Cahul cu câțiva locatari: 

Cetățenii solicită ca să fie soluționată problema și că în bloc trăiesc multe persoane în vârstă, iar faptul că nu funcționează ascensorul creează multe situații neplăcute pentru aceștia. 

Totodată , locatarii au declarat că sunt dispuși să blocheze o arteră din oraș în caz că nu va fi soluționată problema.

Pe de altă parte,  Primarul interimar Olga Surjicova a solicitat întreprinderii municipale Gospodăria Comunal Locativă, să identifice toate posibilitățile pentru rezolva problema: „Aceștia sunt cetățenii noștri”. 

Istoria ascensorului blocului amplasat pe str. Viilor 1 a început prin anul 1995 când acesta a ieșit din funcțiune, iar pe parcursul anilor, încăperea tehnică cu utilaj a fost devastată. 

Potrivit lui Iurie Arnaut, Directorul IM Gospodăria Comunal-Locativă Cahul, în anul 2013, către Primăria Cahul a fost înaintat un demers către Primăria Cahul în care solicită alocarea sumei de 283947,74 lei pentru reabilitarea  a două ascensoare unul de pe strada Viilor 1 și altul pe Dunării 5 scara 2. 

La aceste scrisori, Primăria Cahul a răspuns că nu dispune de surse financiare pentru întreprindere.

Articole similare