Pentru medicii şi lucrătorii medicali din raion, vineri 13 iunie a.c. a fost organizat un concert festiv în cadrul căruia aceştia au fost felicitaţi cu Ziua profesională.

Diplome şi cadouri au primit cei mai buni specialişti de la reprezentanţii autorităţilor publice, administraţiile instituţiilor medico-sanitare publice şi a invitaţilor de rang înalt.

 „Datorită sprijinului financiar al Consiliului Raional Cahul şi a autorităţilor de nivel I şi, având acest sprijin din partea partenerilor de colaborarea, lucrătorii medicali din raionul Cahul întreprind măsuri concrete în sporirea calităţii serviciilor de sănătate acordate pacienţilor şi familiilor acestora. Rolul lucrătorului medical într-o societate este vital, mai ales când se vorbeşte o dată în plus despre importanţa fiecărei persoane în parte” a menţionat Vladimir Calmîc, vicepreşedintele raionului Cahul, adresându-se celor prezenţi.

Evenimentul a avut loc în ncita Palatului de Cultură din oraş şi la acesta au participat circa 800 de persoane. Pentru lucrătorii medicali au fost prezentate şi un şir de numere artistice în interpretarea colectivelor locale.

„Vreau să felicit toţi lucrătorii medicali cu ocazia Zilei profesionale, să le urez tuturor, care activează în această solicitată dar nu uşoară profesie, sănătate, mulţi ani, satisfacţie de la pacienţi, un colectiv bun şi noroc în toate” a declarat pentru ziuadeazi.md Anatol Malcov, Directorul IMSP Spitalul Raional Cahul.

Cu felicitări pentru colegii medici a venit şi Alexandru Hagioglo,Directorul Centrului de sănătate Cahul: „Vă doresc multă multă sănătate, răbdare şi succese. Multă sănătate, răbdare şi succese şi pentru cei dragi: la soţi şi soţii care mereu ne aşteaptă când suntem în serviciul de gardă.  Vă doresc ca să fiţi tot timpul uniţi, să fim colegi, să fiţi mândrii de această profesie nobilă dar şi cu responsabilitate foarte mare. Să ne aducem cânt mai mult aportul nostru la acordarea asistenţei medicale de calitate zi de zi”.

Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului se sărbătoreşte în fiecare an, în a treia duminică a lunii iunie, fiind instituită prin decret prezidenţial în anul 1994.