Publică un anunț
piatasud.md

Lupta cu drogurile continuă la Cahul. O plantație distrusă și 2 persoane documentate pentru păstrarea de droguri

Lupta cu drogurile continuă la Cahul. O plantație distrusă și 2 persoane documentate pentru păstrarea de droguri

Ziua de vineri, 8 noiembrie, a fost una plină pentru polițiștii din Cahul. Aceștia au distrus o plantație de cânepă la un locuitor din raionul Cahul, dar și au documentat 2 persoane pentru păstrarea de substanțe narcotice.

Astfel, în jurul orelor 14:00, în urma informația operativă primita precum că un locuitor al r. Cahul crește cânepă în seră la domiciliu. În urma verificării informațiilor s-a stabilit că persoana creștea în grădină, într-o seră plante de cânepă, informează serviciul de presă al IP Cahul.

Pe faptul dat a fost înregistrat cauza penală cauza penală intentată în baza art. 217 al.1 CPRM, iar plantele depistate au fost ridicate și remise spre efectuarea expertizei.

Potrivit sursei, tot în aceiași zi, jurul orelor 15:00, a parvenit informația operativă precum că o persoană necunoscută în r. Cahul, deține la domiciliul substanțe narcotice. În urma verificării informației aceasta s-a dovedit a fi veridică.

În urma efectuării perchiziției contravenționale la domiciliul persoanei s-a depistat pachet din polimer cu masa vegetală uscată, cu miros specific de cânepă. Pe faptul dat a fost pornită cauză penală. Substanțele depistate au fost remise spre efectuarea expertizei chimice.

Totodată, în noaptea de 8 spre 9 noiembrie de către angajații IP Cahul, a fost stopat un automobil la volanul căruia se afla o persoană în stare de ebrietate narcotică. Asupra pasagerului acestuia a fost depistat un pachețel cu substanță metanfitamin ,,sare,,. Pe cazul dat a fost deschis dosar penal in baza art. 264/1 CP RM

Articole similare