Recent, în s. Vadul lui Isac, raionul Cahul a fost inaugurat un nou teren de mini fotbal cu covor artificial, o investiția a administrației publice locale și a Consiliului Raional Cahul.

Terenul de fotbal se află pe teritoriul gimnaziului „M. Sadoveanu” din sat, iar administrația locală a depus tot efortul ca pe lângă terenul de minifotbal să fie amenajate și terenurile de baschet și volei și asigurate condiții pentru practicarea atleticii ușoare de către tinerii din sat. 

„Terenul de mini fotbal din satul Vadul lui Isac a fost edificat de Primărie, cu suportul Consiliului Raional Cahul, costul lucrărilor fiind de circa 400 mii lei. Totodată, Federația Moldovenească de Fotbal a donat  covorul artificial. Noi am construit acest teren de mini fotbal,  un teren de baschet, teren volei, piste de alergare, pentru a crește o generație sănătoasă, pentru a îmbunătăți sănătatea generației prezente si viitoare. Sper că o dată cu darea în exploatare a acestui teren, copii noștri vor fi mai sănătoși atât fizic cât și mintal, și ne vor duce faima satului în întreaga țară” ne-a declarat Ion Iorga, Primarul satului Vadul lui Isac.

De terenul de mini fotbal vor beneficia cei 188 de elevi ai instituției de învățământ dar și tinerii din sat. La deschidere, elevii gimnaziului au cu un amplu program artistic compus din cântece și dansuri.

„Este o zi frumoasă și importantă pentru gimnaziul nostru. Sperăm că vom fi susținuți în continuarea de administrația locală și raională. Până acum aici a fost un teren de sport, dar din păcate condițiile financiare nu ne permiteau sa îl întreținem la justa valoare, însă astăzi lucrurile  s-au schimbat” ne-a comunicat Lilia Bucur, dorectoarea Gimnaziului.

La eveniment a participat și Vicepreședintele raionului Cahul, domnul Vladimir Calmîc care a ținut să felicite întreaga comunicate și să mulțumească conducerii Federației Moldovenești de Fotbal pentru suportul pe care îl acordă autorităților locale din raionul Cahul   

„Este al 15-lea teren de mini fotbal care este construit în raionul nostru, cu suportul Consiliului raional Cahul. Cosntrucția acestui teren face parte din strategia raională privind dezvoltarea sportului, iar  în plan avem construcția a încă 3 terenuri de mini fotbal în acest an pentru a acoperi necesitățile tuturor de a practica sportul atât de masă cât și de performanță. Este unicul exemplu când pe lângă terenul de mini fotbal cu covor artificial a fost construit și un teren de baschet, de volei, instalate aparate pentru gimnastică. Această investiție făcuta de APL și Consiliul raional este o investiție în sănătatea copiilor, tinerilor, în viitorul satului. Sper că terenul acesta va ajuta să pregătească echipe de performanță care la rândul lor vor bucura cu rezultatele obținute la diferite competiții” ne-a declarat domnul Calmîc.