Publică un anunț
piatasud.md

Majoritatea restricțiilor ar putea fi ridicate până la 1 iunie

Majoritatea restricțiilor ar putea fi ridicate până la 1 iunie

Majoritatea restricțiilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19 vor fi ridicate începând cu 1 iunie, pentru a evita agravarea efectelor crizei economice.

Anunțul a fost făcut astăzi de către premierul Ion Chicu, la finele ședinței cu șeful statului Igor Dodon și speakerul Zinaida Greceanîi, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, tot până la 31 mai ar putea fi deschise și piețele din Chişinău şi Bălţi.

Premierul a anunțat că, astăzi, Cabinetul de miniștri se va întruni în ședință la care va examina un șir de măsuri de susținere a populației și economiei în contextul pandemiei de COVID-19. Printre acestea sunt extinderea termenului de acordare a indemnizației de 16 mii de lei angajaților din unele instituții ale statului care se îmbolnăvesc de noul coronavirus și după încheierea stării de urgență, acordarea în continuare a salariului de bază majorat pentru medici etc. De asemenea, vor fi operate unele reglementări în privința regimului de muncă. Guvernul urmează să propună și majorarea unor facilități pentru agenții economici.

Șeful Guvernului a precizat că autoritățile se vor adresa astăzi în instanța de judecată pentru lansarea procedurii de insolvabilitate a companiei „Avia Invest”, care administrează Aeroportul Internațional Chișinău, după ce a acumulat datorii de circa 60 milioane de lei față de bugetul de stat. Ion Chicu a menționat că gestionarul aeroportului nu a achitat nici un leu din datorie, chiar dacă aceasta a fost anterior reeșalonată.

Articole similare