Publică un anunț
piatasud.md

Marcel Cenușa răspunde Redactorului Ziuadeazi.md referitor la angajările fără concurs

Marcel Cenușa răspunde Redactorului Ziuadeazi.md referitor la angajările fără concurs

Într-o postare pe facebook, Marcel Cenușa, președintele raionului Cahul vine cu o reacție la editorialul plasat în această dimineață pe www.ziuadeazi.md.

În editorial, semnat de Vitalie Hotnogu, este prezentat modul în care 2 persoane au fost angajate în cadrul IP Centrul de Tineret Cahul.

Vrei să lucrezi la stat (CR Cahul)? Scrie cerere și gata, nu contează că e ilegal (Editorial)

În editorial au fost prezentate un șir de fapte și judecăți de valoare care demonstrează, după părerea autorului, faptul angajării ilegale, fără concurs, a 2 persoane în funcțiile vacante de specialiști ai Centrului de Tineret Cahul. 

Mai jos prezentăm replica integrală a Președintelui raionului Cahul:

„L-am rugat de mai multe ori pe dl jurnalist Hotnogu, sa fie corect în raport cu opinia publica. Nu vreau să cred, că o face intenționat, la comandă, atunci cînd comite erori. Poate goana după senzații?!
Vreau să-l întreb, pe dl jurnalist, cit de mult s-a documentat, atunci cînd a hotărît sa publice acest articol:
– a consultat Legea nr. 158 din 04.02.2008 Cu privire la statutul functionarului public? (Apropo, specialiștii din Centrul de Tineret nu dețin statut de funcționar public);
– a studiat întrebarea, privind angajarea specialiștilor precedenți?
Nu cunosc despre astfel de investigații. Poate era la cheremul cuiva?
În poza este art. 25 din Regulamentul Privind organizarea si funcționarea Centrului de tineret. Citiți, Va rog, atent!
Îl rog insistent pe dl jurnalist sa fie un profesionist adevărat. E timpul…
Nu îmi plac oamenii mincinoși, însă jurnaliști mincinoși – si mai mult.
Demonstrați, stimate dn, că nu e așa…”

De asemenea, la replică, Președintele raionului Cahul atașează două poze, din decizia Consiliului Raional, mai precis din anexa la decizia Consiliului raional Cahul – Regulamentul de activitate a IP Centrul de Tineret Cahul.

Le plasăm mai jos:

Comentariul la această replică a Președintelui raionului Cahul din partea lui Vitalie Hotnogu, redactorul ziuadeazi.md a fost scurtă: „E bine că autoritățile se autosesizează și vin cu replici, dovezi la materialele jurnalistice. E regretabil că folosesc etichetări, dar nu ne supărăm, Cancelaria de Stat să spună cine are dreptate și cine nu. Încercăm să ne facem lucrul cinstit, nu să dăm jumătăți de adevăruri, cum practică unii. Într-un stat cu o democrație reală, urmare a unor astfel de acțiuni ar fi demisia de onoare, mai ales dacă s-ar afla că angajat a fost un membru de partid”.

În argumentarea celor declarate, Vitalie Hotnogu ne-a prezentat și pagina deplină din regulamentul de activitate a IP CTCahul, la care făcea referință președintele raionului în postarea sa, pacificând că luni va depune o sesizare în acest sens la OT Cahul a Cancelariei de Stat.

Untitled

B.Ș.

Author: ziuadeazi.md