Efectivul Armatei Naţionale donează, în perioada 10-11 septembrie curent, sânge la centrele de colectare din garnizoanele Chişinău, Cahul şi Bălţi.

Acţiunea este organizată de Ministerul Apărării în comun Centrul Național de Transfuzie a Sângelui.


Potrivit şefului direcţiei medico-militare, colonel Sergiu Cîrlan, peste 200 de militari din Brigăzile de infanterie motorizată „Moldova”, „Ştefan cel Mare” şi „Dacia” sunt aşteptaţi să doneze sânge.

style="">


Acţiunea face parte din Planul de acțiuni al „Programului național de securitate transfuzională şi autoasigurare a țării cu produse sanguine pentru anii 2017-2021”. De notat că, în anul curent peste 800 de militari au donat sânge pentru completarea rezervelor de sânge, inclusiv ale Armatei Naţionale, în cadrul unor campanii organizate de instituţia de apărare şi Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Sperăm că v-a plăcut știrea Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.mdContribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.