UPDATE. Nicolae Botgros a fost înregistrat de către CECE nr. 42 Cantemir în calitate de Candidat la funcția de Deputat.

Astfel, listele de subscripție completate și actele necesare au fost depuse în doar câteva ore de la eliberarea listelor, la ședința din 5 ianuarie, Nicolae Botgros fiind înregistrat oficial în cursă. 

Totodată, CECE nr.42 Cantemir l-a înregistrat pe Lupașcu Vasile, candidat din partea partidului „Șor”. Astfel, la acest moment sunt 4 candidați înregistrați oficial în cursă: Elena Bacalu, PDM; Vladimir Țurcanu „PSRM”; Vasile Lupașcu, Partidul „Șor” și Nicolae Botgros, candidat independent.   

CECE nr. 42 Cantemir a înregistrat grupul de inițiativă pentru susținerea lui Nicolae Botgros la funcția de Deputat în Parlament.

Decizia a fost luată pe 3 ianuarie 2019, grupului de inițiativă fiind-ui eliberate listele de subscripție, iar până pe 24 ianuarie urmează să fie colectate semnăturile.

Nicolae Botgros s-a născut pe 25 ianuarie 1953, în satul Badicu-Vechi, raionul Cahul

Prima orchestră dirijată de Nicolae Botgros a fost „Ciocârlia” de la Edineț. În 1973 este violonist în Orchestra „Mugurel” a Filarmonicii, apoi la „Joc”, ca în 1978 să devină director artistic și prim-violonist la „Lăutarii”.

Nicolae Botgros este cetățean de onoare a raionului Cahul, în cinstea acestuia fiind denumit și Palatul Culturii din mun. Cahul.