În perioada 14-20 iunie, în fluviul Dunărea, sectorul Portului Giurgiuleşti, se prognozează creșterea nivelului apei cu circa 0.5 m.

În acelaşi timp, în  râul  Prut,  sectorul  Giurgiulești –  Cahul se prevede formarea procesului de remuu,  cu creșterea nivelului apei  de 0.5-1.0 m, transmite Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) citat de MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, izolat este posibilă ieșirea apei în luncă.

Centrul hidrologic precizează că avertismentele ce ţin de sectoarele râului Prut  sunt „în legătură cu  informația  parvenită de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (România), privind  creșterea nivelului apei  în râul Dunărea”.

Totodată, Centrul hidrologic prognozează în intervalul 14 - 17 iunie, pe sectorul  Costești-Stânca – Ungheni,  scăderea  nivelului  apei cu 0.5-1.0 metri. 

„Aceasta este în legătură cu decizia Întreprinderii de Stat „Direcția Nodului Hidrotehnic Costești-Stânca” de a micșora volumul deversării apei din Lacul de acumulare Costeşti-Stânca (r. Prut) până la 130 metri cubi pe secundă”, indică Centrul hidrologic al SHS.