După ce am asistat la o scumpire a prețului carburanților comercializați la stațiile peco, iată că ministrul a decis să revenim la formula veche, prin care ANRE va reglementa prețurile plafon.

Dacă ne va ajuta asta, mai mult sau mai puțin, nu vă pot spune. Cert este că măcar veți fi mai informați despre evoluția lucrurilor, fie că se vor ieftini sau scumpi carburanții. Agenția Națională pentru Reglementare Energetică a aprobat în 2019 o metodologie nouă de lucru, dar care la scurt timp a fost abandonată.

Petroliștii vor stabili în continuare de sine stătător prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat, dar cu condiția că nu vor depăși rata de rentabilitate anuală de 10%.

În schimb, petroliștii urmează să prezinte calculele de rigoare în termen de trei zile de la afișarea noilor prețuri.


Amintim că recent prețurile la benzină și motorină s-au majorat în medie cu 70 de bani, iar la gazul lichefiat cu un leu. Au urmat și ieftiniri de aproximativ 20-25 de bani, în condițiile în care prețul barilului de petrol a scăzut semnificativ, dar…avem ce avem.

Sursa: autoexpert.md

Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.