În cadrul ședinței de astăzi, Comisia mediu și dezvoltare regională a anunțat că intenționează să propună instituirea Zilei Naționale a Alimentației. Sărbătoarea ar putea fi marcată anual, pe 16 octombrie.

Deputații spun că aceasta trebuie să contribuie la creșterea nivelului de conștientizare a promovării investițiilor în agricultura sănătoasă și consumarea produselor de calitate. Astfel, „Comisia de mediu este obligată să aibă grijă ca oamenii să se alimenteze corect, cu produse naturale, crescute în sol fertil”, spun membrii.

Ziua Mondială a Mediului este deja marcată anual în peste 130 de state. Aceasta a fost instituită de Adunarea Generală a ONU pe 5 decembrie 1980, pentru a atrage atenție asupra problemelor privind alimentația la nivel mondial. Potrivit studiilor, în întreaga lume, peste 820 de milioane de persoane suferă de malnutriţie cronică, alte 672 de milioane se confruntă cu obezitatea, iar 1,3 miliarde sunt supraponderali, transmite zugo.md

Sperăm că v-a plăcut știrea Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.mdContribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.