Publică un anunț
piatasud.md

O nouă tentativă de a denumi Palatul Culturii din Cahul în cinstea Maestrului Nicolae Botgros

O nouă tentativă de a denumi Palatul Culturii din Cahul în cinstea Maestrului Nicolae Botgros
© ?????????????

Un proiect de decizie în acest sens urmează a fi discutat în cadrul ședinței Consiliului orășenesc Cahul din 23 februarie curent.

Conferirea numelui  Maestrului Botgros Palatului Culturii din Cahul este inițiat „Întru aprecierea meritelor ilustrului pământean, personalitate marcantă a culturii naționale, violonistul și dirijorul Orchestrei Naționale de muzică populară „Lăutarii”, Cetățean de Onoare al raionului Cahul domnul Nicolae Botgros”, se menționează în proiectul de decizieîntocmit de Viceprimara Tatiana Romaniuc.

Aceasta este a doua tentativă a autorităților orășenești de a conferi numele Nicolae Botgros palatului culturii din Cahul. Prima a avut loc target=”_blank” în martie 2016, inițiativă care nu a ajuns a fi discutată de consilierii orășenești. 

În 2016, iniţiativa aparţinea dnl-ui Nicolae Dandiş, Primarul oraşului Cahul, a fost înaintată Maestrului Botgros la spectacolul susţinut de orchestra Lăutarii pe 4 martie 2016 la Cahul, în cadrul Festivalului Internaţional e Muzică  „Mărţişor”.  

Decizia finală urmează să fie luată de consiliul orăşenesc Cahul.

Nicolae Botgros s-a născut pe 25 ianuarie 1953, în satul Badicu, raionul Cahul, într-o familie de lăutari. Începând cu anul 1978, Nicolae Botgros conduce Orchestra Naţională de Muzică Populară  „Lăutarii”.  În anul 2012, Consiliul raional Cahul i-a conferit titlul „Cetăţean de onoare al raionului Cahul”. 

Articole similare