Astăzi, 30 august, în cadrul ședinței Guvernului Republicii Moldova, a fost aprobată decizia cu privire la încetarea raporturilor de serviciu cu întreaga conducere a OT Cahul al Cancelariei de Stat.

Astfel, contractele de muncă cu Elena Daud, șefa OT Cahul, Ion Hîncu și Olga Gaidarji șefi adjuncți ai OT Cahul a Cancelariei de stat, responsabili de raioanele Taraclia și Cantemir, vor înceta din 9 septembrie. Din 7 angajați ai OT Cahul a Cancelariei de Stat, vor activa în continuare doar 4.

Printre cele mai importante atribuții ale Oficiul Teritorial al Cancelariei de Stat este efectuarea controlului legalității actelor emise de către autoritățile administrațiilor publice locale de nivelul I și II, conform razei teritoriale de responsabilitate.

La moment nu există informații privind persoanele care vor fi numite în aceste funcții, ori despre perioadele în care vor urma să aibă loc concursuri de ocupare a funcțiilor vacante.

În cadrul ședinței, Maia Sandu, Prim Ministra Republicii Moldova a menționat că: „Noi o să angajăm oamenii, funcționarii publici în funcție de performanțe și nu în funcție de culoarea politică. În același timp, trebuie să le spunem tuturor că nu o să tolerăm să plătim din banii publici funcționari care sabotează activitatea guvernului, funcționari publici care au o atitudinea neserioasă, care nu sunt profesioniști”.

De menționat că doamna Elena Daud, Șefa OT Cahul a Cancelariei de Stat a fost inclusă de Comisia Electorală Centrală în componența CEC ER nr. 7 Cahul.

Sperăm că v-a plăcut știrea

Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul.

Susține echipa ziuadeazi.md

Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul.

Vă mulțumim!