Primul material despre activitatea Parlamentului în versiunea ușor de citit, ușor de înțeles a fost înmânată, astăzi, copiilor și tinerilor de la Centrul ”Speranța” de către Secretarul general al Parlamentului Adrian Albu.Însoțiți de educatori și părinți, precum și președinta Comisiei drepturile omului și relații interetnice și președinta Comisiei protecție socială, sănătate și familie, tinerii au făcut un tur ghidat al Parlamentului.

Elena Bacalu, președinta Comisiei protecție socială, sănătate și familie, și Doina Gherman, președinta Comisiei drepturile omului și relații interetnice, au discutat cu vizitatorii despre doleanțele lor față de administrațiile instituțiilor de învățământ,  angajatori, autorități publice, reiterând angajamentul deputaților pentru eforturile de asigurare a unor șanse egale pentru toți cetățenii.


 

Beneficiarii Centrul "Speranta" discută despre drepturi și protecție socială cu Elena Bacalu, președintele Comisiei protecţie socială, sănătate şi familie și Doina Gherman, președintele Comisiei drepturile omului şi relaţii interetnice

Ghidul Parlamentului, în format ”easy to read” a fost tipărit cu suportul Oficiului Organizației Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului în contextul eforturilor de transparentizare a activității și promovare  a accesibilității Legislativului. Ghidul a fost testat cu suportul Centrului ”Speranța” și al centrelor  sociale din Orhei, Hâncești, Cahul și Edineț.

La 10 octombrie este marcată Ziua mondială a sănătății mintale care are drept scop sensibilizarea opiniei publice asupra problemelor acestor persoane.

Vizitele în Parlament pot fi programate on-line accesând https://vizite.parlament.md/. Pagina web este prietenoasă persoanelor cu deficiențe de vedere.  În vederea asigurării confortului și securității vizitatorilor, Parlamentul Republicii Moldova a ajustat spațiile publice la nevoile persoanelor cu dizabilități locomotorii. Din perspectiva persoanelor cu deficiențe de vedere, clădirea a fost expertizată și urmează să fie făcute anumite ajustări tehnice.


Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.