Parlamentul Republicii Moldova intenționează să procure 110 tablete noi pentru deputați, în sumă de 2.299.999.00 de lei. Cel puțin asta reiese din anunțul publicat pe site-ul e-licitatie.md.


Potrivit platformei de achiziții, anunțul a fost plasat pe data de 16 ianuarie curent, de către Secretariatul Parlamentului, care au plasat la anunț și caietul de sarcini, transmite realitatea.md

Astfel, conform caracteristicilor, tabletele trebuie să aibă ecranul 10”-13” min. Full HD (1920×1080), sistemul de operare să fie Windows 10 Pro, iar procesorul minimum 8-a generație Intel® Core ™ i5, precum și un spațiu de stocare de 128 GB.

Un calcul simplu, care s-ar încadra în această sumă și nu mai puțin sau mai mult, demonstrează că, o tabletă ar urma să fie achiziționată cu puțin peste 20 de mii de lei, adică peste o mie de euro bucata.


Tablet Caiet de Sarcini 


Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.