Anunțul a fost făcut de către domnul Vlad Cășuneanu, Vicepreședinte al raionului Cahul, pe o rețea de socializare.

În mesajul publicat este menționat: „Fiind conștient de faptul că după cele ce urmează a fi spuse aici voi fi criticat, blamat și învinuit de multe rele de către conducerea Partidului Liberal, Vă aduc la cunoștință, că am luat decizia, împreună cu mai mulți colegi, consilieri raionali, orășenești și sătești ai Partidului Liberal, să ader la grupul de inițiativă pentru înființarea unui nou partid de dreapta, proeuropean, proromân, care va promova valorile și tradițiile neamului românesc, PARTIDUL UNITĂȚII NAȚIONALE!”

Totodată, domnul Cășuneanu declară că: „Această decizie nu se încadrează în categoria trădărilor deoarece am întrerupt activitatea în partid din 10 octombrie 2016, fiind în dezacord cu mai multe acțiuni care au adus la rezultate dezastruoase în care azi se află PL. Mulțumesc tuturor colegilor din întreaga țară cu care am avut o conlucrare frumoasă”.

Potrivit Vicepreședintelui Raionului Cahul,la moment, formațiunea a fost părăsită de un consilier orășenesc și 3 raionali ai partidului dar și de către consilierii și organizațiile din Tătărăști, Brânza, Colibași, Gavănoasa și Lebedenco.

Pe de lată parte, domnul Ionel Pușcaș, ofițer de presă al PL, ne-a declarat că oricine este în drept să adere sau să părăsească un partid politic.

„Organizația Teritorială PL , la moment, este condusă de domnul Octavian Apostol și în timpul apropiat  va avea loc conferința de alegere a noii conduceri a organizației Teritoriale Cahul a Partidului Liberal. Domnul Cășuneanu și-a întrerupt activitatea de partid în luna august 2016.” ne-a mai comunicat domnul Pușcaș.

Reamintim că, în urma alegerilor locale din vara anului 2015, Partidul Liberal, în raionul Cahul a acumulat 7,88% din voturile valabil exprimate și a obținut 3 mandate în Consiliul raional Cahul.